ØTK Ninjapadder 5-9 år

Faste træningstider: Onsdag kl. 17.00
Pensum: Mon-Pensum
Tilmelding: Onsdag
Kontakt: montraener@taekwondoklub.dk

Østerbro Taekwondo Klub starter lørdag d. 22. august 2015, efter utallige forespørgsler, et børnehold for de små udøvere fra 5-9 år. Holdet er døbt ØTK Ninjapadder og træner onsdag 17.00-18.00. Prisen for træning er 100 kr. hver måned. Der er to gange gratis prøvetræning (to onsdage) inden man skal indmelde sig. Det er meget vigtigt at børnene kommer til tiden, da det er forstyrrende for træningen hvis nogen kommer for sent.

At tilegne sig det normale klubpensum (for ældre børn og voksne) kræver masser af træning, en vis modenhed og tilpas meget tålmodighed. For de mindre børn kan det være svært at holde koncentrationen til træning og også gejsten over længere tid, hvis der går for lang tid mellem gradueringerne.
Derfor har klubben valgt at bruge Dansk Taekwondo Forbunds Mon-system, hvor børn til og med 9 år har et andet bæltesystem, der er opbygget lige som de almindelige Kup-grader – men uafhængigt fra disse.
Forskellen er, at der til Mon-bælterne er et meget mindre pensum, lige som der er kollektive bælteprøver ca. hver 3 måned, hvor forældrene må kigge på. Alle går altså som udgangspunkt til prøve sammen, når alle er klar til det. Derfor kan de heller ikke dumpe, hvilket vil bevirke, at børnene vil opleve fremgang og et klap på skulderen, hver gang en bælteprøve bestås, og herved også opleve en personlig succes hver gang.

Bælterne er også anderledes, idet et MON-bælte har en gennemgående linje midt på det hvide bælte med bæltefarven, som eleven har opnået. Når barnet har opnået det sorte MON-bælte og har nået den rette alder (ca, 10 år), kan barnet flyttes til et almindeligt KUP-bælte hold (ØTK Kidz), hvortil barnet kan ”bytte” sit MON-bælte med et almindeligt bælte svarende til ca. 9. KUP (gul bælte), Flytning af børn fra ØTK Ninjapadder til ØTK Kidz kan også ske inden erhvervelsen af det sorte MON-bælte. Dette sker ved trænerens vurdering, hvis barnet er fyldt 10 år og er modent nok.

Træningen på ØTK Ninjapadder er tilpasset børnenes alder og udviklingstrin, og træningen er bygget op på leg, disciplin og Taekwondo øvelser, således at børnene får udviklet deres motorik samt deres motoriske intellekt under faste- men sjove rammer.

Alle træner i ens hvide dragter, så udgangspunktet også er, at alle i dojangen (træningssalen) er der på lige vilkår. Derfor vises der også nul tolerance over for al form for mobning! Derimod er der stor fokus på gensidig respekt og god opførsel i almindelighed.

Alle klubbens trænere er uddannet på DTaF`s trænerkurser, og der er indhentet børneattester på alle trænere.

På ØTK Ninjapadder er der altid to trænere tilstede ifm. træning, der vil gøre sit allerbedste for at dit barn får nogle sjove, positive og udviklende oplevelser.

Bemærk at der kan være en venteliste for at komme på holdet, i så fald kan man skrive sig op på listen, hvorefter man bliver kontaktet af klubben så snart der er plads.

Hjertelig velkommen til Østerbro Taekwondo Klub